Çanakkale Hakkında

Çanakkale

Tarihte önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış topraklar üzerinde bulunan Çanakkale, bu yönüyle bir dünya kenti olma özelliği taşırken Avrupa’dan Avustralya’ya dünyanın dört bir tarafından insanların ilgi duyduğu ve ziyaret etmek istediği, coğrafi ve doğal güzelliklerle donanmış bir kenttir.

Tarihin ve kültürün izlerini taşıyan ve “barışın ve kültürün kenti” temasının günlük yaşama uyarlandığı Çanakkale’de, halkın farklılıklara gösterdiği hoşgörülü ve özgürlükçü tavrı, öğrenim görmeye gelen öğrenciler için sıcakkanlı ve samimi bir kent ortamı, sosyal bakımdan geniş imkânlar, sorunsuz barınma olanaklarının sağlanması anlamına gelirken öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamasını da mümkün kılmaktadır.

Civarındaki şehirlere neredeyse eşit mesafede konumlanan ve İstanbul, İzmir, Bursa gibi kentlere ortalama 300 kilometre uzaklıkta olan Çanakkale, ulaşım yönünden de avantajlı bir konumdadır. Aynı zamanda Türkiye’nin her yerinden İstanbul ve Ankara aktarmalı uçak seferleri de mevcuttur.

Çanakkale ili sınırları içinde bulunan ve dünya mirası sayılan Kaz Dağları’nın da etkisiyle %54’ü orman olan Çanakkale’nin her mevsim temiz havaya sahip olma özelliği, ÇOMÜ Kampüslerinde de kendini gösterir. Kampüsün sahip olduğu diğer bir doğal güzellik ise boğaz manzarasıdır.

Büyük şehrin olanaklarıyla küçük şehrin avantajlarının birleştiği yer olarak da bilinen Çanakkale’ye ait tüm bu özellikler, kalabalık ve yaşamı pahalı iller arasından Çanakkale’yi daha tercih edilebilir noktalara taşımaktadır.