2020 YILI ONLİNE KAYIT YAPAN ÖĞRENCİLERİN BELGE TAMAMLAMA İŞLEMLERİ

2020 YILI KAYIT OLAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

2020 Yılında   yurtdışından öğrenci kabul kontenjanları çerçevesinde kayıt olan, ancak bugüne değin üniversitemize  belgelerini teslim edememiş öğrencilerimiz   22 Ekim 2021 tarihine  kadar ÇOMÜ-Rektörlük B-Blok Uluslararası Öğrenci Ofisine teslim edeceklerdir.

Bu tarihe kadar orijinal belgelerini teslim etmeyen  öğrencilerin kayıtları silinecektir.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ İSTENİLEN EVRAKLAR:

Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

1- Lise Diplomasının aslı ve yabancı dilde ise noter onaylı Türkçe tercümesi.

2-Denklik Belgesi aslı

( Denklik Belgesi olmayan öğrenci ikamet izni çıktıktan sonra ikamet izni ile birlikte Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Lise Diploması aslı ve çevirisi, transkript aslı ve çevirisi, Öğrenci belgesi verilerek denkliğini geri getireceğine dair dilekçe alınarak Denkliği alması sağlanacaktır.)

3-Not durum belgelerinin (transkript) aslı ve yabancı dilde ise noter onaylı Türkçe tercümesi.

4- Pasaportun noter onaylı Türkçe tercümesi.

5- Katkı Payı /Öğrenim ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontu.

6-TÖMER Belgesi

(Lise eğitiminin tamamını Türkiye’de tamamlayanlar(istenmez), Yunus Emre Enstitüsü ya da YÖK bünyesindeki devlet üniversitelerine bağlı TÖMER’lerden C1 düzeyinde Türkçe Yeterlik başarı belgesi olanlar geçerliliğini ÇOMU TÖMER’den onaylatıp birimlerine teslimi gerekmektedir.)

(C1 düzeyi TÖMER belgesi ibraz edemeyen adayların Üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünü tarafından yapılacak Türkçe yeterlik sınavına girerler, C1 düzeyinde belgesi olan öğrenci eğitimine başlar. 2 (İki) Eğitim-Öğretim yılı sonunda C1 belgesi ibraz edemeyen öğrencinin ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu tarafından kaydı silinir)

7- İkamet izni Tezkere fotokopisi

(İlk defa İkamet Tezkeresi alacak öğrenciler istenilen belgeleri Uluslararası Öğrenci Ofisine teslim etmelidir. İkamet izni almak öğrencinin sorumluluğundadır. İkamet izni gelen öğrencinin 99 ile başlayan YU numarası UBYS sistemindeki bilgilere eklenmeli, İkamet izninin bir fotokopisi dosyalarına konmalıdır.)

8- Son altı ay içinde, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

9-Mavi  kart fotokopisi, TC Kimliği fotokopisi, Uluslararası Koruma Belgesi Fotokopisi,Geçici Koruma Belgesi Fotokopisi(varsa)

10- Çift Uyruklu Öğrenciler İçin Vukuatlı Nüfus Cüzdan Örneği.(Belgede ikinci vatandaşlığa geçiş tarihini belirten ibare olmalıdır)

12- Gelen öğrencinin maddi imkânlarının ülkemizde yükseköğrenimlerini sürdürmeye imkân sağlanmasını temin etmek amacıyla geçimini sağlayabilecek düzeyde gelire sahip olduğunu gösterir geçim belgesi.

13- Ortaöğretiminin tamamını KKTC’de bitiren KKTC Uyruklu adayların GCE ALevel  sınav sonuç belgesinin aslı. (2 A Level)

14-Azerbaycan TQDK Sınav Sonuç Belgesinin aslı.(2 yıl geçerlidir)(Azerbaycan uyruklu vatandaşlar için)

Tıp ve Diş Hekimliği Programı için 700 üzerinden 500
Lisans Programları (Tıp ve Diş Hekimliği hariç) 700 üzerinden 400