Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü İmzalanmıştır

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı arasında uluslararası öğrencilerin vize ve ikamet izni işlem ve süreçlerinin güncellenmesine yönelik olarak 15 Kasım 2023 tarihinde "Uluslararası Öğrencilerin İkamet İzni Başvurularına İlişkin İş Birliği Protokolü"imzalanmıştır. Konuya ilişkin öğrencilerimizin ikamet izin başvuru ve uzatma işlemleri  11 Aralık 2023 tarihinden itibaren Uluslararası Öğrenci Ofisimiz tarafından yapılacak,bahse konu Protokolün yürürlük  tarihinden (29.11.2023) önce öğrencilik kaydı  yapılan ve öğrencilikleri devam etmesine rağmen ikamet ihlalinden dolayı eğitim süreci kesintiye uğramış uluslararası öğrencilerin 31.01.2024 tarihine kadar vize/ikamet iznine başvuru yapabileceklerdir.

Tüm ilgililere duyurulur.