Uluslararası Öğrenci Kontenjanlarına Başvuru Yapacak Adayların Dikkatine

Uluslararası Öğrenci Kontenjanlarına Başvuru Yapacak Adayların

Dikkatine!!!

Uluslararası Öğrenci Kontenjanlarına Başvurular 20 Haziran da başlıyor.

Uluslararası Öğrenci Kontenjanlarına Başvuru için Tıklayınız...

Online Başvuru sırasında aşağıdaki adımlara lütfen dikkat ediniz.

- Başvurularımız 20-28 Haziran 2016 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

- Başvuru linki www.student.comu.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

- Başvuru sistemi 20 Haziran 2016 aktif olacaktır.

- Başvuru yapacak olan adaylar öncelikle sisteme mail adresleri ile kayıt yaptıracaklardır.

- Sisteme kayıt olan adayların mail adreslerine şifre gönderilecektir. Adaylar bu şifre ile sisteme giriş yapacaklardır.

- Adaylar durumlarına en uygun seçeneği işaretlemelidirler.

1)Yabancı uyruklu olanlar,

2)Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar(Mavi Kart)

Sisteme Mavi Kartınızı yüklemelisiniz.

3)Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenler / bu durumdaki çift uyruklular

Sisteme Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinizi yüklemelisiniz.

b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurtdışında ortaöğretime başlayan TC uyruklu öğrencilerden ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil),

Sisteme Ortaöğretiminizi Yurtdışında tamamladığınızı gösteren bir belge yüklemelisiniz.

5)KKTC uyruklu olup; ikamet eden ve KKTC’de ortaöğretimini (lise)tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar,

Sisteme GCE AL sınav sonuç belgenizi yüklemelisiniz.

• Sisteme Pasaportunuzu yüklemelisiniz.
  • Sisteme Ortaöğretim Diplomanızı/Geçici Mezuniyet Belgenizi yüklemelisiniz.
  • Sisteme Ortaöğretim Transkiriptinizi ve Noter Onaylı Türkçe örneğini yüklemelisiniz.
  • Adaylar sisteme öncelikle lise (ortaöğretim) mezuniyet not sistemini daha sonra kendi lise mezuniyet not ortalamasını girecektir. Lise (ortaöğretim) mezuniyet not ortalaması (transkript notu), lise (ortaöğretim)  eğitimi boyunca alınan bütün derslerin ortalaması olmalıdır. (Tek bir sınıfın veya dönemin ortalaması değil.)
  • Lise/Ortaöğretim mezuniyet diplomalarında veya transkriptlerinde genel not ortalamasını gösteren bir ibare olmalıdır.
  • Eksik veya yanlış beyanda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar)

Kimler Başvurabilir.

a)Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;

1)Yabancı uyruklu olanlar,

Kimler Başvuramaz.

1)T.C. uyruklu olup ortaöğretiminin (lise) tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanlar,

2)K.K.T.C. uyruklu olanlar (ortaöğretiminin tamamını (lise) K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL    sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),

*3) a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumlu ilk uyruğu T.C. olan çift uyruklular,(a maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları  sağlayanlar hariç)

4) Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyruklular  (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL  sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),

5) Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C. uyruklu olan veya a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyruklular.

*   :  Danıştay  8.  Dairesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı uyarınca  21.05.2014  tarihli Yükseköğretim Genel Kurul  toplantısında Yürütme Kuruluna  verilen yetkiye dayanarak  16.07.2014  tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nda başvuru yapabilecek adaylara ilişkin alınan karara göre düzenlenmiştir.