Özel Koşullar

Bölüm ve Programlarımızda ilave özel koşullar

Bk.   38.  Bu programa kayıt olacak öğrenciler, uygulamalı derslerde mesleğin gerektirdiği üniformayı giymek zorundadırlar.

(Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil yardım,Ebelik,Hemşirelik bölüm ve programlarına başvuracak kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler için geçerlidir.)

Bk. 233.  Bu programa alınacak öğrencilerin, Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları; program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

(Çanakkale Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ilk ve acil yardım programına başvuracak kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler için geçerlidir.)

Bk.   78.  Bu programa yalnız kız öğrenciler alınacaktır.

(Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Ebellik Bölümüne kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler için geçerlidir.)