KÜRESEL SALGIN DOLAYISIYLA TÜRKİYE'YE GELEMEYEN ÖĞRENCİLER

YÖK Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı’nın 26.04.2021 tarihli yazısına istinaden; 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde kayıt olan ancak Küresel Salgın dolayısıyla Türkiye'ye gelemeyen öğrenciler, bu haklarının olumsuz etkilenmemesi için ıslak imzalı, orijinal lise diplomasını ve diploma denklik belgesini bulundukları ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine/Konsolosluğuna en geç 14 Mayıs 2021 tarihine kadar teslim etmeleri halinde işlemleri sonuçlanana kadar geçici kayıtları devam edecek, aksi takdirde Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 21 Nisan 2021 tarihli toplantısında alınan karara istinaden kayıtları silinecektir. Bu durumdaki uluslararası öğrencilerimizin ıslak imzalı, orijinal lise diplomalarının diplomatik kurye ile ülkemize getirilerek üniversitemize iletilmek üzere bulundukları ülkedeki Büyükelçiliğimize/Konsolosluğumuza teslim etmeleri gerekmektedir.