2020-2021 Akademik Yılında Üniversitemiz Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık programı olan Bölümlere Yerleşen Uluslararası Öğrencilerimize Duyuru

Uluslararası Öğrenci Statüsünde kayıt olan öğrencilerimiz C1 Düzeyinde Türkçe Yeterlilik Belgesini almalıdır :

1- Kayıtlı oldukları bölümün eğitim dilinin İngilizce olduğu ve dolayısıyla Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık sınıfı almaları gerekmektedir.( İngilizce Öğretmenliği, Japonca Öğretmenliği, Biyoloji(%30), İngiliz Dili ve Edebiyatı, Moleküler Biyoloji ve Genetik ,Çevre Mühendisliği(%100),  İlahiyat, Uluslararası İlişkiler, Siyasal Bilgiler Fakültesi-İşletme)

2- Yabancı Dil Hazırlık Programında muafiyet sınavına girmek için başvuru yapmaları gerekmektedir.

3- Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Yabancı Dil Hazırlık programında eğitim görmek için orta üzeri (B1), bu programdan muaf olmak için ileri (B2) ingilizce seviyesi gerekmektedir.

4- Geçtiğimiz yıllarda yukarıda belirtilen konularda sorunlar ve mağduriyetler yaşanmış, bunların tekrar yaşanmaması için Yabancı Dil Zorunlu Hazırlık programı olan bölümlere kayıt yaptıran Uluslararası öğrencilerimizin kayıtlarının ardından 14 Ekim 2020 tarihinde yapılacak muafiyet sınavına girmek için, Yabancı Diller Yüksekokulu  Öğrenci İşleri Ofisine başvuru dilekçesi vermeleri gerekmektedir.